Allmänna villkor och köpinformation

Försäljningsvillkoren gäller för både svenska och utländska kunder. Rubriken visar ifall det endast gäller nationellt eller internationellt för vilket det avser.

produktinformation

Produkterna i sortimentet är inte medicinska, dvs de har ej en läkande egenskap utan istället har de en egenskap att kunna hjälpa till kroppens egna läkning och återhämtning - naturlig återfuktning.
Gummit (även kallat gel) i produkterna är dock testat och certifierad enligt ISO 9001,13485:2003 (medicinteknisk utrustning). Gummit är allergitestat och allergivänlig, skulle du dock få utslag eller exem så beror det sannerligen på en reaktion av "inkappslingen" av huden (fukt eller värmeutslag). Ta av dig strumporna och avvakta ett dygn så bör detta försvinna. Vid långvarighet, återkommande eller osäkerhet kring problemen kontakta alltid sjukvården för råd.

försäljnings- och leveransvillkor

2.1 ALLMÄNT
Följande försäljnings- och leveransvillkor gäller för försäljning av produkter från www.gelsox.se samt www.gelsox.com till konsumenter. Villkoren utgör tillsammans med beställningen den sammanställda avtalsgrunden för köpet (omnämns i fortsättningen som ”avtalen”).

Gelsox Nordic säljer endast varor till personer över 18 år. Om du inte uppnått myndig ålder, krävs målsmans underskrift för att beställa från oss.

​Säljare enligt avtal är "Gelsox Nordic", organisations nummer 781017-4941, "Galjonsvägen 1 D, 439 94 Onsala, Sverige". Köpare enligt avtal är den person som angett sitt namn som köpare på beställningen. Avtalet gäller för konsumtionsvaror och regleras bortsett från detta avtal genom den Svenska konsumentköplagen, distans- och hemförsäljningslagen, personuppgiftslagen (PUL) och e-handelslagen.


2.2 FRAKT
Fraktkostnad tillkommer. Kostnaden för frakt och leverans sätt kan variera mellan olika produkter och olika länder men den aktuella kostnaden redovisas alltid vid din beställning. För viss kvantitet och inom vissa perioder och erbjudanden kan fri frakt förekomma.
Vid eventuell fri frakt så gäller det bara för leverans inom Sverige.


2.2.1 Leveranstid
Gelsox Nordic expedierar vanligtvis beställda varor inom 24 timmar inom helgfri vardag om produkten finns i vårt lager och om beställningen görs innan kl 16.00. Inom vissa perioder så som långhelger och almänna semesterperioder kan det ta längre tid för en order att expideras, i dessa fall framgår information om detta på gelsox.se under nyheter. För större försändelser eller försändelser som levereras med paket är leveranstiden 1-3 arbetsdagar efter helgfri vardag inom Sverige, för leverans till utlandet påverkas leveranstiden. Order skickas som standard med posten brev utan försändelse-id, man kan alltid välja att skicka en order med paket och försändelse-id. Gelsox Nordic tar inte ansvar för förseningar i leveransen som hanteras av speditören. Det är alltid upp till kund att inventera och okulärt besiktiga skick i paket eller brev direkt vid leverans. Gelsox Nordics ambition är att alltid lösa eventuella problem med frakt så snabbt som möjligt, skulle ett paket eller dess innehåll vara skadat vid uthämtning så skall detta alltid anmälas vid utlämnings stället. Det är upp till köparen att meddela Gelsox Nordic inom skälig tid vid eventuell skada eller problem med leverans.


2.2.2 Brev/Postpaket eller annan distrubition. 
Väger din beställning mer än 1 kg eller är högre än 10 cm eller har ett ordervärde över en specifik summa så skickas din beställning som paket, annars skickas den som brev. Har du beställt mer än 1 produkt kan dessa komma att skickas i fler försändelser. Din order skickas direkt hem till dig, såvida distrubitören inte anser att brevet/paketet är för stort. Har du valt postförskott lämnas produkterna ut via postens utlämningsställen.
Skickas paket med annan distrubitör som framgår vid beställning så skickas en avi på SMS förutsatt att du angivit mobilnummer vid beställning. För nationella transporter finns ditt paketet tillgängligt på ditt närmsta speditörs utlämningsställe 1-3 dagar efter att det skickats, för andra länder så påverkas leveranstiden beroende på vart du bor i världen.


2.3 PRISER
Alla våra priser redovisas inklusive Svensk moms. Om momsen ändras, förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp. Vi efterstävar att hålla priset stabilt på alla våra produkter men förebehåller oss rätten att justera priser i samma takt som den normala prisökningen på marknaden, utan att lämna särskild information om det. För beställningar utanför EU så gäller pris utan Svensk moms.


2.4 UPPLYSNINGAR PÅ www.gelsox.se OCH www.gelsox.com
Vi reserverar oss för eventuella fel och skrivfel på vår hemsida som innebär att vi inte kan leverera enligt angiven information.m

Produktsaldo framgår alltid vid beställning och en vara skall ej gå att beställa vid tomt saldo, vidare förbehåller vi oss rätten att makulera köparens köp om saldot visar fel och produkten är slutsåld. Om en vara är slutsåld kommer köparen att få information om det, eventuellt tillsammans med information om alternativ vara som vi kan erbjuda istället (färg, modell) alternativt avvakta tills varan åter är på lager eller alternativt kreditera köparen.

Vi förbehåller oss rätten att makulera beställningar utan att varsla köparen om misstanke om missbruk föreligger.

2.5 BETALNING


2.5.1 Betalning mot faktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB (endast nationella kunder).

Om PaysonFaktura:
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift f.n om 29 kr.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den 
kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress 
du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad 
påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad 
från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift 
om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva 
beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda
avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna
nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av
ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.
Se mer om ångerätt under 2.8

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi
AB, 556489-2924.


2.5.1.1 Faktura restriktioner
Varorna kan endast skickas till folkbokförings adressen vid betalnig mot faktura. Vi erbjuder endast Payson faktura för privatpersoner, är du företagskund och vill betala via faktura så ber vi dig kontakta oss för beställning.


2.5.2 Förskottsbetalning
Du betalar in beloppet på bankgiro 420-1414, när vi ser mottaget beloppet så expideras varorna direkt. Du får en orderbekräftelse via e-post vid beställning samt e-post meddelande när varorna är skickade. Ordernummer måste anges som meddelande vid betalning så att vi kan koppla din beställning mot mottaget belopp.


2.5.3 Övrig betalningsmetod
Om inga betalningsmetoder passar och om tex Postförskott önskas för order. Kontakta Kundtänst innan din beställning så skall vi försöka lösa alternativa betalningsätt,


2.5.4 Betalning med Payson kort eller bank (nationella kunder).
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: http://www.payson.se/

2.5.5 Betalning med Paypal kort (internationella kunder).
Betalning sker enkelt och säkert med Paypal. Även om du inte har ett Paypalkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Paypal. Paypal samarbetar med VISA, MasterCard, AMEX and Discover.

2.5.6 Betalning med Swish (nationella kunder).
Du betalar in beloppet till numret som anges vid beställning, när vi ser mottaget beloppet så expideras varorna direkt. Du får en orderbekräftelse via e-post vid beställning samt e-post meddelande när varorna är skickade. Ordernummer måste anges som meddelande vid betalning så att vi kan koppla din beställning mot mottaget belopp.

2.6 PERSON UPPLYSNINGAR
Dina personupplysningar (namn, adress, e-post, telefonnummer, personnummer) lagras hos Gelsox Nordic och kommer endast att användas för att administrera kundrelationer samt för eventuella marknadsföringsändamål.
Gelsox Nordic kommer inte att tillåta andra att komma åt din personliga information.


2.7 FORCE MAJEURE
Om en oförutsedd, extraordinär händelse uppstår som omöjliggör det för Gelsox Nordic att fullgöra ett ingått avtal och som inom köprätten omnämns som ”force majeure”, upphör den drabbade partens förpliktelser så länge den extraordinära situationen pågår.

Som force majeure räknas till exempel lagändringar, arbetskonflikt, strejk, lockout eller andra omständigheter som parterna inte råder över, såsom krig, naturkatastrof, upplopp, brand, explosion eller angrepp av offentliga myndigheter. Detsamma gäller vid plötsliga förändringar gällande krav som avser märkning av produkter t.ex. varningstexter, säljförbud eller beslut från myndigheter som påverkar marknaden och produkter i negativ riktning eller en onormal nedgång i marknaden.


2.8 ÅNGERRÄTT
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har du rätt som kund att ångra ditt köp inom 14 dagar (detta gäller ej företag) från det datum din produkt levererats. Du skall kontakta oss inom 14 dagar från den dag du mottagit din vara för att kunna uttnyttja din ångerrätt.

Ångerrätten gäller inte om varan är använd eller om eventuell försegling är bruten. För Produkter som omfattas av ångerrätten gäller att om Produkten returneras i använt eller skadat skick har Gelsox Nordic rätt att göra en nedskrivning av köpeskillingen till skäligt marknadsvärde. Om du returnerar som postpaket eller brev med hänvisning till din ångerrätt, måste du själv stå för returkostnaden.

Eventuella frakt, faktura eller postförskotts avgifter ingår ej i ångerätten och betalas ej tillbaks.
Alla produkter som skickas tillbaks till oss granskas noga.2.9 PRODUKTGARANTI

2.9.1 Kvalitets garanti och skötselråd
Vi garanterar att våra strumpor håller för minst 3 månaders användning. När vi räknat på användningen så har vi jämfört användning av ett par vanliga strumpor med liknande kvalitet och material. Vi har beräknat att man varierar mellan 7 strumpor per vecka och det ger följdaktligen 1 tvätt och 1 dygns användning per vecka. På 3 månader ger det 12 tvättar. Följer man våra skötselråd (se skötselråd) så garanterar vi att strumporna håller för 12 dygn av brukande och 12 tvättar. Enligt våra egna kvalitets tester så kan det tvättas upp till 4 gånger mer än vad våra garantier utlovar men det finns olika faktorer som är beroende på hur länge en strumpas livslängd är. Beroende på, gångstil och typ av skor så kan strumporna slitas olika. Strumpor som bara används inomhus eller vid nattetid har en längre hållbarhet av naturliga skäl - hänsyn tas till dessa faktorer vid reklamations ärenden.


2.9.2 Reklamation
Vi följer konsument köplagen gällande reklamation på våra produkter. Om du anser att din erhållna produkt går under reklamationsrätt så skall du alltid först kontakta oss. Vi kommer vid godkänd reklamation skicka dig en ny vara med ett förfrankerat emballage som skall skickas tillbaks till oss inom 10 dagar. Erhåller vi ej den felaktiga varan så är vi tvungna att debitera dig för produktens pris vid köptillfälle när det gjordes. Fakturering sker enligt våra faktura regler under 2.5.1


3.0 NYHETSBREV
När du gör en beställning hos Gelsox® Nordic bekräftar du detta villkor och att vi har rätt att skicka er vårt nyhetsbrev. Ni accepterar i och med att detta avtal har tagits del av, att ni är villig att att ta emot sådan korrespondens. Gelsox® Nordic kommer inte att tillåta andra att komma åt din e-post information eller annan typ av information som ges vid köptillfället.
Du har alltid rätt att avanmäla dig från denna korrespondens vid varje tillfälle av korresondens från Gelsox® Nordic genom att klicka på länken som bifogas i varje e-post utskick.

Version 2015-08-16 A