Vanliga Svar på frågor

Tips - hur du använder Gelsox för bästa resultat
Har du djup/blödande sprickor? Innan Gelsox sätts på tvätta rent sprickan. Ex sätt på dig Gelsox efter dusch. *Vid mycket hård hud? Använd fotfil vid mycket överbliven hud eller djupa sprickor.
 Använd Gelsox regelbundet för att minska besvären.

Strumpor - behöver jag tänka på något särskilt när jag använder strumporna?
► Du behöver inte tänka på något särskilt. Vi rekommenderar att hålla huden fuktig med strumporna för att kroppens läkprocess skall kunna ta vid samt fortsätta att hålla huden fuktig med strumporna i upp till en vecka. Du bör ha på dig en strumpa så mycket som möjligt och stundtals lufta fötterna någon timme då du byter strumpa. Vi rekommenderar p.g.a hygieniska skäl att tvätta strumpan emellanåt.
•Läs mer om strumporna under våra strumpor.

Skötsel och användning - hur skall jag tvätta mina strumpor och hur många gånger kan dom användas?
► Vi säger att du kan använda dem och tvätta dem precis som vanliga strumpor. Vi har då räknat med att att ett par vanliga strumpor av god kvalitet och liknande stickning i samma material skall hålla i 3 månader och att man använder ett par strumpor en gång i veckan. Det ger totalt 12 tvättar, men enligt våra egna kvalitets tester så klarar strumporna upp mot 30-40 tvättar. Viktigt är att du följer tvättråd och inte vänder strumporna ut och in.
•Läs mer om skötsel under våra strumpor samt almänna villkor.

Skötsel och användning - vad bör jag tänka på för att mina strumpor skall hålla så länge som möjligt?
Vi rekommenderar att du följer våra tvättråd för att förlänga livet på din strumpa. Det finns också saker du kan vara uppmärksam på, det ena gäller att hålla tågnaglarna klippta och rundade för att se till att du inte gör hål på strumpan. Titta även i din sko så att det inte finns några vassa föremål i framkant. Strumporna är lite extra känsliga i framkant eftersom de är sömlösa framtill, detta är en del i konstruktionen för att du skall passa även individer med tryckkänslighet och en ökad komfort.
► Gelsox hållbarhet påverkas av slitaget som bl a påverkas av gång, friktion och tyngd.

TPR - är gummit giftigt eller farlig?
TPR är varken giftig eller farlig på något sätt. TPR är allergitestad och det kan intygas av tillverkaren, skulle du dock få utslag eller exem så beror det sannerligen på en reaktion av "inkappslingen" av huden (fukt eller värmeutslag). Ta av dig produkten och avvakta ett dygn så bör detta försvinna. Vid långvarighet, återkommande eller osäkerhet kring problemen kontakta alltid sjukvården för råd
•Läs mer om gelen under TPR gummi.

Ångerrätt - har jag rätt att returnera en vara jag beställt och hur gör jag?
►Ja du har 14 dagars ångerrätt efter den dagen du mottaget varan. Förpackningen måste vara obruten samt så måste varan vara oanvänd. För Produkter som omfattas av ångerrätten gäller att om Produkten returneras i använt eller skadat skick har vi rätt att göra en nedskrivning av köpeskillingen till skäligt marknadsvärde. Du som köpare står för retufrakten, i returfrakten skall ordernummer bifogas. När vi fått tillbaks varan så sätter krediterar vi pengarna till dig, ev frakt, postförskott eller faktura kostnader ersätts ej. Om du ångrar dig innan du mottagit varan, kontakta oss så fort som möjligt då vi kan ha möjlighet att stoppa försändelsen. Meddela oss om att du returnerat varan.
Du returnerar varan till,
Gelsox Nordic
Att: Orderavd, Alexandra Garle
Galjonsvägen 1D
43994 Onsala
Sweden

•Läs mer om ångerrätt i våra almänna villkor.

Reklamation - hur gör jag om jag vill reklamera en produkt?
► Du kontaktar oss via Kundtjänst formulär. Vi återkommer till dig och ber dig skicka en eventuell bild med beskrivning av vad som är fel på produkten. Blir reklamationen godkänd skickar vi dig en ny produkt med ett förfrankerat kuvert där du skickar tillbaks den felaktiga produkten till oss.
•Läs mer om reklamation i våra allmänna vilkor.