TPR -Det hjälpande gummit

Vanlig

TPR är en gummiblandning som är mycket mjukt, lätt, flexibelt och har en mycket god slitstyrka. I sin mjukaste form blir känslan av gummit som en gel.

Innehåll

TPR består av c:a 18% TPE (termoplastiska elastomer), c:a 82% mineral oljor.
 

Snabba leveranser !
Gå till butik ►

Mjukgör och återfuktar

I långvarig kontakt med gummit så återfuktas huden av kroppen och mjukar upp partiet, i samband med återfuktning och att huden mjukas upp så ökar möjligheten för läkning av skadad eller spucken hud. Den stora skillnad mellan en lotion eller salva och TPR är att huden inte absorberar TPR utan istället isolerar.

Materialet

TPR är en förkortning på engelska och betyder Thermo Plastic Rubber förenklat på svenska kan det översättas till Termo Plast Gummi.

Det skräddarsydda termoplastiska gummit (TPR) i GelSox® produkter är baserat på termoplastiska elastomerer (TPE) i kombination med mineralolja.

Termoplastiska elastomerer kommer man i kontakt med dagligen i andra produkter så som medicinska produkter, hudvårds lotion, schampo, tandborstar, leksaker, nappar, etc .      


Miljövänlig

TPR är en miljövänlig produkt.
Den är allergitestad och icke-giftig.
TPR är nedbrytbart i naturen.

Naturlig

Innehåller ej.
- Tungmetaller eller PAH -föreningar.
- PVC.
- Mjukgörare (ftalater).
- Silikon.

Bra att tänka på!
TPR gummit har silikon egenskaper men de skall Ej förknippas med silikon produkter på marknaden då dessa kan vara billigare eftersom silikon är billigare att framställa. Silikon är dessutom ej nedbrytbart i naturen och innehåller kemiska tillsatser som kan avsöndra sig och tas upp av huden vid kontakt.

Våra produkter innehåller inte heller några mjukgörande krämer, detta behövs inte vid en naturlig gummi.

TRygghet

TPR i våra strumpor är testat och godkänd av europeiska SGS. Produkten är certifierad som medicinsk utrustning enligt EN ISO 13485:2012.