Tryckavlastande och naturligt återfuktande.

GELSOX® Strumpor

De olika typer av strumporna är anpassade för dagligt bruk att ha i skorna, inomhus eller när man sover. Det sitter en gummi på insidan av hälpartiet i strumporna som har en tryckavlastande funktion samt en bidragande funktion att till återfukta och mjuka upp huden.

Gummit kan på ett förebyggande sätt bidra till att hälen inte spricker (hälsprickor).
Gummit kan ha en hjälpande effekt vid läkning av redan bildade hälsprickor.

Även vid plantarfascialgi (hälsporre) kan strumporna ha en hjälpande effekt då gummit i gelen är dämpande när man går eller står.

kvalitet

Vi har koncentrerat oss på hjälpande produkter som är miljö, kroppsvänliga, allergivänliga och komfortabla. Strumporna kombinerar funktion med kvalitet och utseende.

loading...

Illustration av gummi som sitter på insidan av strumpan.

Användning

Vi rekommenderar att ha på sig en strumpa så ofta som möjligt eller tills önskad effekt uppnåtts. Foten skall dock luftas emellanåt vid regelbunden användning.

Alla strumporna kan användas nattetid, fördelen med halvstrumpan är att den är nättare och luftigare. Halvstrumpan är perfekt att växla med de övriga strumporna.

Man kan ha strumpan på sig dagtid och smörja in foten till natten då huden har mjuknats upp med en reparerande kräm eller kokosolja. Använd fotfil vid mycket överbliven hud eller djupa sprickor.

Skötselråd

Eftersom GelSox® strumpor kan återanvändas gång på gång tills dom blir utslitna precis som vanliga strumpor kan dom också tvättas i maskin. Strumporna maskintvättas i max 40 grader och hängtorkas. Viktigt är att strumporna inte vänds ut och in (gummigelen utåt) när de tvättas. 

Hållbarhet

Strumpans hållbarhet beror på hur den används, en strumpa som används inomhus eller nattetid håller i regel längre än en som används i skor. Vikt, gångstil och skosulans kvalitet är faktorer som påverkar livslängden på gummit.

Förvaring

Om du inte använder strumpan över en längre tid, försök att förvara dem i sin orginal förpackning eller annan försluten plastförpackning, detta hjälper så att gummit ej torkar ut.

gelsox®
strumpor tål att Jämföras

Våra strumpor tål att jämföras med andra.

Några exempel för GelSox®,

► Tål maskintvätt.

► Gummit fäller, gulnar eller hårdnar ej.
► Kan återanvändas många gånger.
► Olika vävningar i strumpan för komfort och andning.
► Sömlöst tåparti, minskar tryckskador och ger ökad komfort.
► Allergivänlig.

Man kan jämföra gummit med andra produkter. Liknande produkter kan baseras på industri silikon, en silikon gulnar med tiden och vidhäftningen försämras. För att testa en gummi kan man skrapa den mot ett plant underlag för att se om gummit fäller (losssnar).

Detta sker inte på GelSox® gummi.

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg